دستگاه های جوجه کشی بلدرچین
· تنظیم مناسب دستگاه جوجه کشی می تواند تمام برنامه را خراب کند. نکات زیر به عنوان یادآوری در روند جوجه کشی صحیح، مناسب است.
· سایز و نوع دستگاه جوجه کشی مورد نیاز، آینده تجارت بلدرچین را تعیین می کند.
· برای ادامه تخم گذاشتن زیر مرغ نیاز به ستر و هچر بطور مجزا دارید.
· بعد از هربار استفاده از دستگاه جوجه کشی آن را تمیز و ضدعفونی کنید. برای جزئیات کامل در مورد ضد عفونی دستگاه و تخم ها با دفتر بهداشت طیور در ارتباط باشید.
· مداماً دستگاه ستر و هچر را در طول عملیات برای اطمینان از اینکه دما و رطوبت تنظیم است، کنترل کنید. صحت هر دو برای تخم گذاری خوب، مورد نیاز است. دستگاه ستر و هچر هر دو باید در اتاقی باشد که تغییر دما و رطوبت زیادی اتفاق نیفتد.
· انجام دادن پیشنهادات تولیدکننده دستگاه در دما و رطوبت خیلی مهم است. بعد از چند بار تخم گذاری برای نتیجه گیری بهتر نیلز به تغییر این راهنماییها دارید. بسیاری از پرورش دهنده های بلدرچین، بیشتر با رطوبت مشکل دارند نه با دمای محیط.
· اگر دستگاه دو طبقه باشد، تمام طبقات در تمام دفعات (چه تخم داشته باشد، چه نداشته باشد) باید دما مناسب باشد و رطوبت کنترل شود.
· دوره های جوجه کشی برای نژاد باب وایت 24 – 23 و ژاپنی 17 روز است.
برخی از دلایل احتمالی کم بودن جوجه درآوری
· نطفه دار نبودن تخم های بلدرچین
· تخم ها ترک خورده و محتویات آن خشک شده اند.
· تنش مداوم در گله مولد که باعث افزایش تخم های نا بارور در گله می شود.
· نگهداری گله به صورت هم خون برای مدت بیش از سه سال
· استفاده از گله مولد مسن
· پرنده های ماده و یا نر معلول یا غیر طبیعی که باعث تولید تخم های نابارور می شوند.
· کمبودهای غذایی گله مولد
· نسبت نامناسب نر به ماده
· نگهداری بیش از حد تخم در انبار
· شرایط نامناسب نگهداری تخم قبل از انجام عمل جوجه کشی
· بی توجهی کردن به چرخاندن تخم ها در انبار و یا در داخل دستگاه جوجه کشی
· قرار ندادن تخم ها در دمای اتاق، بعد از خروج از انبار و قبل از ورود به دستگاه جوجه کشی
· تغییرات و نوسانات شدید درجه حرارت در طول دوره جوجه کشی
· تنظیم نبودن رطوبت در طول دوره جوجه کشی و به خصوص در دستگاه هچر بین روزهای 15 تا 18 جوجه کشی
· رعایت نکردن بهداشت تخم و دستگاه های جوجه کشی به خصوص دستگاه های هچر
· شست و شوی تخم های نطفه دار

پرورش بلدرچین